Υλικά
- 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ή 30 γρ νωπή μαγιά
- 600 γρ νερό χλιαρό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
- μείγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 500 γρ. φέτα σπασμένη
- 2 αυγά
- πιπέρι (προαιρετικό)
Για τη ζύμη
Υλικά για τη γέμιση τυριού
Υλικά για τη γέμιση πατάτας
4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
ρίγανη
Διαδικασία
Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια.Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγετε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι σας. Γεμίζετε με φέτα, κλείνετε και με πιρούνι στερεώνετε τις ενώσεις. Τρυπάτε τα πισία με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Τηγανίζετε τα πισία να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Tips
Μπορείτε μερικά πισία να τα κάνετε σκέτα και να τα περιχύσετε με μέλι.