Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Λικέρ κυδώνι

Χρειαζόμαστε: 
1300 γρ κυδώνια (όταν καθαριστούν θα μείνει περίπου 1 κιλό) 
700 γρ ζάχαρη 
300 ml νερό 
700 ml βότκα 
φλούδα από 1 λεμόνι 
5-6 φύλλα αρμπαρόριζα 

Στην πράξη: 
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα λεμονιού. 
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώστε να λιώσει η ζάχαρη. 
Βράζουμε για 2-3 λεπτά, ίσα να πάρει μια βράση και να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. 
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. 
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια , αφαιρούμε τα κουκούτσια (όχι όμως την φλούδα), τα κόβουμε σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. 
Ρίχνουμε στα κυδώνια το κρύο σιρόπι με την φλούδα λεμονιού, την βότκα και την αρμπαρόριζα, και κλείνουμε το βάζο. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Αφήνουμε το λικέρ σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το καθημερινά. 
Σε 20 ημέρες σουρώνουμε το λικέρ, χρησιμοποιώντας βαμβάκι η φίλτρο καφέ. 
Το ξαναβάζουμε στο βάζο και το αφήνουμε για άλλες 10 ημέρες. 
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το βαμβάκι για μια ακόμα φορά. 
Βάζουμε το λικεράκι μας σε μπουκάλια και είναι έτοιμο να το προσφέρουμε στους καλεσμένους μας!! 
Στην υγειά σας!!! 

πηγή