Προετοιμασία: 0:15' Μαγείρεμα: 0:30'
Υλικά Συνταγής
Υλικά Συνταγής
- 500 γραμ. καθαρισμένα κυδώνια
- 1 ποτήρι νερό
- 500 γραμ. ζάχαρη
- 1 φλ. αμυγδαλόψιχα
- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια από κάθε κυδώνι και το κόβουμε σε μπαστουνάκια για το γλυκό κουταλιού.Βάζουμε τα κυδώνια με το νερό σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το κυδώνι γλυκό του κουταλιού.Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.