Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
αλάτι, άσπρο πιπέρι
1 – 2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Επιπλέον
μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
Βάζετε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε νερό που έχετε διαλύσει τη σόδα να μουλιάσουν. Την επομένη τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε νερό που βράζει. Αφήνετε να βράσουν λίγη ώρα με ξεσκέπαστη κατσαρόλα και αφαιρείτε τους αφρούς. Όταν πια δεν αφρίζουν άλλο προσθέτετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και αλατοπίπερο. Kλείνετε τη χύτρα και βράζετε για 40 περίπου λεπτά (αν χρησιμοποιείτε απλή κατσαρόλα πρέπει να αυξήσετε τους χρόνους και να προσθέσετε αν χρειαστεί ζεστό νερό). Ανοίγετε την χύτρα (αφού πρώτα την εκτονώσετε) και προσθέτετε το λάδι και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 – 10 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι.
πηγη
½ κιλό ρεβίθια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
αλάτι, άσπρο πιπέρι
1 – 2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Επιπλέον
μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
Βάζετε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε νερό που έχετε διαλύσει τη σόδα να μουλιάσουν. Την επομένη τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε νερό που βράζει. Αφήνετε να βράσουν λίγη ώρα με ξεσκέπαστη κατσαρόλα και αφαιρείτε τους αφρούς. Όταν πια δεν αφρίζουν άλλο προσθέτετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και αλατοπίπερο. Kλείνετε τη χύτρα και βράζετε για 40 περίπου λεπτά (αν χρησιμοποιείτε απλή κατσαρόλα πρέπει να αυξήσετε τους χρόνους και να προσθέσετε αν χρειαστεί ζεστό νερό). Ανοίγετε την χύτρα (αφού πρώτα την εκτονώσετε) και προσθέτετε το λάδι και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 – 10 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι.
πηγη