
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι φακές, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κουταλιά πελτέ τομάτας, αλάτι, λίγη ρίγανη, 1 φύλλο δάφνης, 2 κουταλιές ξύδι, 1 ποτηράκι ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε στην χύτρα -σε λίγο νεράκι- το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές και 2 ποτήρια νερό, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης. Κλείνουμε την χύτρα. Μόλις ανέβει η βαλβίδα θα χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό και θα αφήσουμε ένα 20λεπτο. Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και πολύ λίγη ρίγανη. Αν χρειάζεται λίγο νεράκι το προσθέτουμε, προσέχουμε όμως να είναι ζεστό.
πηγη