Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Φασόλια φούρνου

  • Υλικά


  • 1 κιλό φασόλια (μουσκεμένα από βραδύς)
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 κούπες σάλτσα ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • νερό (όσο να τα σκεπάζει)

Εκτέλεση

Αποβραδίς μουσκεύουμε τα φασόλια στο νερό, για να φουσκώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν. Μαζί τους βράζουμε και όλα τα υλικά κομμένα σε ρόδες, δηλαδή: κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης, καρότα και σκόρδο, σέλινο ψιλοκομμένα. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο αλάτι χοντρό, για να νοστιμεύει το φαγητό.
Μόλις βράσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και συμπληρώνουμε τη σάλτσα ντομάτα και τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Τα ψήνουμε για ½ ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.