Περιγραφή
Είναι ένα γρήγορο λικέρ μανταρίνι. Είναι μυρωδάτο και τέλειο και φτιάχνεται μόνο σε λίγα λεπτά!! Έτσι έχουμε ανά πάσα στιγμή ένα λικεράκι να προσφέρουμε στον επισκέπτη μας!!!
Τι χρειαζόμαστε:
1,5 λιτρο κρασί λευκό ή ρετσίνα
750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 ξυλάκια κανέλας
5-6 γαρύφαλλα
χυμός από 2 μανταρίνια
φλούδες από 4 μανταρίνια
Πώς το κάνουμε:
Τα βράζω όλα μαζί για 10 λεπτάκια.
Όταν κρυώσει καλά (εμείς το αποθηκεύουμε την επομένη), γεμίζουμε το μπουκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με την ιδια συνταγή, μπορούμε να κάνουμε και λικεράκι με αμπαρόριζα στη στιγμή. Δηλαδή, χρησιμοποιούμε 1,5 λίτρο κρασί κόκκινο αντί του λευκού, και ένα ματσάκι αμπαρόριζα αντί των μανταρινιών και βράζουμε πάλι όλα μαζί για 10' λεπτακια.
Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς!!
Σερβίρεται παγωμένο.
πηγη
Είναι ένα γρήγορο λικέρ μανταρίνι. Είναι μυρωδάτο και τέλειο και φτιάχνεται μόνο σε λίγα λεπτά!! Έτσι έχουμε ανά πάσα στιγμή ένα λικεράκι να προσφέρουμε στον επισκέπτη μας!!!
Τι χρειαζόμαστε:
1,5 λιτρο κρασί λευκό ή ρετσίνα
750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 ξυλάκια κανέλας
5-6 γαρύφαλλα
χυμός από 2 μανταρίνια
φλούδες από 4 μανταρίνια
Πώς το κάνουμε:
Τα βράζω όλα μαζί για 10 λεπτάκια.
Όταν κρυώσει καλά (εμείς το αποθηκεύουμε την επομένη), γεμίζουμε το μπουκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με την ιδια συνταγή, μπορούμε να κάνουμε και λικεράκι με αμπαρόριζα στη στιγμή. Δηλαδή, χρησιμοποιούμε 1,5 λίτρο κρασί κόκκινο αντί του λευκού, και ένα ματσάκι αμπαρόριζα αντί των μανταρινιών και βράζουμε πάλι όλα μαζί για 10' λεπτακια.
Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς!!
Σερβίρεται παγωμένο.
πηγη