Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΙΚ

υλικά

4 αυγά
2 ζάχαρη (500 gr)
1 λάδι (250 gr)
1 γάλα (250 gr)
3 αλεύρι (500 gr)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (20 gr)
1 κουταλιά της σούπας κακάο



Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύω με τον μεγάλο συρμάτινο αυγοδάρτη όλα τα υλικά, εκτός από το κακαό, να γίνει ένα μέτριο σε πηκτικότητα μείγμα για κέικ. Βουτύρωνω και αλευρώνω την φόρμα του κέικ και ρίχνω μέσα τα 2/3 του μείγματος. Στο υπόλοιπο 1/3 μείγματος που έχω κρατήσει ανακατεύω καλά το κακάο και το περιχύνω πάνω από το μέιγμα που έχω στην φόρμα.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 50 λέπτα- μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στο μαχαίρι.