Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΡΕΜΑ_ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ(για 5-6 ατομα)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
110 γρ ζάχαρη
60 γρ φρέσκος χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό

διαδικασία

Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα και αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για ακόμη 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει λίγο η κρέμα.
Επειτα τη μοιράζουμε.