Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πεντανόστιμα και πανεύκολα μπισκοτάκια

Τι χρειαζόμαστε:

·         1/4 κ.λ. αλάτι
·         3/4 κ.γ. μπέικιν
·         125 γρ. φρέσκο βούτυρο (εκτός ψυγείου, να είναι μαλακό)
·         1 κούπα ζάχαρη
·         1 αυγό
·         2 κ.σ. φρέσκο γάλα
·         2 βανίλιες
·         περίπου 3 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

Πώς το κάνουμε:

1.    Χτυπάμε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη. ΄
2.    Έπειτα μπορείτε να βάλετε τα υπόλοιπα υλικά σε όποια σειρά θέλετε εκτός από το αλεύρι που για μένα μπαίνει πάντα τελευταίο.
3.    Ζυμώνετε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη, όχι σφιχτή!! Μπορεί στη πορεία να σας τρίβεται αλλά δεν θα βοηθήσει να προσθέτετε αλεύρι. Μην αγχωθείτε! Θα ενωθεί και κατα τη διάρκεια που θα φτιάχνετε ένα ένα τα μπισκοτάκια.
4.    Κόβουμε κομμάτια κομμάτια, πλάθουμε στα χέρια μας και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΕΠΤΑ. ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ. Μη φοβάστε το πάχος. Περίπου στο 0,5 cm το καθένα είναι τέλεια.
5.    Τα τοποθετούμε στη λαδόκολα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς. Στο δικό μου φούρνο στις αντιστάσεις, στην μέση του φούρνου, θέλουν περίπου 25 λεπτά. ΊΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ!!

Λίγα μυστικά ακόμα


Τέλεια για πάρτυ, τον καφέ και το σχολείο. Αν ρίξετε και άχνη γίνονται σαν ψευτοκουραμπιεδάκια. Διαιτηρούνται σε τάπερ πολύ καιρό!!!