Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Χταπόδι 2 1/2 Κιλα
2 κιλα πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
3/4 κούπες λάδι
2 ντομάτες μεγαλες
2 κουταλακια ρίγανι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι σε ταψί. Είναι προτιμοτερο το ταψί να εχει καπάκι.
Βάζουμε της πατάτες αναμεσα στα πλοκάμια.
 Ρίχνουμε πανω στις πατάτες το σκόρδο, πιπέρι, αλάτι και ρίγανη και τέλος την ψιλοκομμένη ντοματα. 
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 2 - 2 1/2 ώρες