Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό αλκοόλ ή κονιάκ
50 κόκκους καφέ ακαβούρντιστο
500 γρ. ζάχαρη και 1 πορτοκάλι
3 γαρίφαλα
1 βανίλια
Πως το κάνουμε:
Πλένετε το πορτοκάλι, το σκουπίζετε και το τρυπάτε με μια βελόνα του πλεξίματος.
Στις τρύπες μπήγετε τα γαρύφαλα και 20 περίπου κόκκους καφέ.
Βάζετε σε ένα βάζο το πορτοκάλι, τους υπόλοιπους κόκκους, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα αφήνετε να μείνουν 6 εβδομάδες.
Κλείνετε ερμητικά το βάζο και το βάζετε στον ήλιο. Κάθε τόσο ανακατεύετε το μίγμα και όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, περνάτε το λικέρ από τουλουμπάνι και το αδειάζετε σε μπουκάλια.
Στην υγειά σας λοιπόν!
1 κιλό αλκοόλ ή κονιάκ
50 κόκκους καφέ ακαβούρντιστο
500 γρ. ζάχαρη και 1 πορτοκάλι
3 γαρίφαλα
1 βανίλια
Πως το κάνουμε:
Πλένετε το πορτοκάλι, το σκουπίζετε και το τρυπάτε με μια βελόνα του πλεξίματος.
Στις τρύπες μπήγετε τα γαρύφαλα και 20 περίπου κόκκους καφέ.
Βάζετε σε ένα βάζο το πορτοκάλι, τους υπόλοιπους κόκκους, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα αφήνετε να μείνουν 6 εβδομάδες.
Κλείνετε ερμητικά το βάζο και το βάζετε στον ήλιο. Κάθε τόσο ανακατεύετε το μίγμα και όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, περνάτε το λικέρ από τουλουμπάνι και το αδειάζετε σε μπουκάλια.
Στην υγειά σας λοιπόν!