Υλικα
1/2 φλ τσαγιού (115 γρ) βούτυρο λιωμένο
1 φλ τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 πακέτο ψωμί του τοστ
4 αυγά
1 βανίλια
για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι ή maple syrup
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάμε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε σε ένα πυρέξ 22Χ32 εκ. περίπου. Στρώνετε πιάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
- Χτυπήστε καλά μαζί τα αυγά με το γάλα και τη βανίλια. Με ενα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αυγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε, με τη βοήθεια ενός πινέλου, με το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
- Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να <<πιεί>> το ψωμί τα υγρά του. Αν το θέλετε για πρωινό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνετε στο ψυγείο\
- Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτέ. Τα πρώτα 30λ το ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζετε τα τελευταία 15λ. Το πασπαλίζετε μα ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι