Υλικά
2 κούπες (500γρ) σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα λάδι
2 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1/4 κούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/4 κούπας κουκουνάρια
1/4 κούπες σταφίδες ξανθιές
1 κουτ γλυκού κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 2'-3'. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε της σταφίδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
2 κούπες (500γρ) σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα λάδι
2 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1/4 κούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/4 κούπας κουκουνάρια
1/4 κούπες σταφίδες ξανθιές
1 κουτ γλυκού κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για 2'-3'. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε της σταφίδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.