Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

σάλτσα αυγολέμονο για κολοκυθακια

Για τη σάλτσα  αυγολέμονο:
1-2 αυγά
3 κουταλάκια κορν φλάουρ (μπορούμε να βάλουμε και 2 αν τη θέλουμε πιο ρευστή)
Το χυμό δύο λεμονιών

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα αυγολέμονο:
Μετράμε το ζωμό που πήραμε από το ταψί και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να έχουμε 2 κούπες . Το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει.Πιθανόν να χρειάζεται λίγο αλατάκι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισή κούπα κρύο  νερό , και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Μόλις αρχίσει να πήζει , αποσύρουμε από τη μάτι την κατσαρόλα για να μην πιάσει. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού λίγο λίγο. Προσθέτουμε λίγο από το καυτό μείγμα στο μείγμα των αυγών χτυπώντας τα .Αδειάζουμε τα αυγά στην κατσαρόλα, και την ξαναβάζουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.