Περιγραφή
Για όσους λατρεύουν το άρωμα της μέντας.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
- 700 ml. βότκα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 230 ml. νερό
- 8 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μέντας με κρύο νερό, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε κάθε φύλλο στα τρία. Βάζουμε σε φλιτζάνι πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να βάλουμε σε γυάλινο δοχείο 1 1/4 φλιτζάνι φυλλαράκια.
- Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε για 2 εβδομάδες σε δροσερό μέρος ανακινώντας το δοχείο κατά διαστήματα.
- Στραγγίζουμε καλά τα φυλλαράκια μας να βγάλουν όλο τους το άρωμα και φιλτράρουμε πολύ καλά.
- Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο φιλτραρισμένο υγρό μας. Προσθέτουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξανακλείνουμε το βάζο μας.
- Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.