Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο...λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει!
Υλικά συνταγής
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
230 γρ. βούτυρο [110 γρ. + 120 γρ.]
Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα σοκολάτας
1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
3. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
4. Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά
5. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
6. Αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου
7. Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι
8. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο
9. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο [120 γρ.] μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά.
10. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5΄-8′, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας.
11. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
12. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει
13. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες14. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο
15. Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας