- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
- Οι 12 μερίδες αντιστοιχούν περίπου σε 30 τηγανίτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αυγό μέχρι να «δέσει» και έπειτα το ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά.
- Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει τοποθετήστε στο τηγάνι το ¼ του φλιτζανιού από το μίγμα και τηγανίστε για 1-2 λεπτά.
- Μόλις οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες (φροντίστε να είναι ζεστές) σερβίρετε με μέλι, maple syrup, κανέλα ή σοκολάτα.
- Καλή απόλαυση!