Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αυθεντικό παγωτό

Συστατικά
1 λίτρο γάλα
3 αυγά
300 γρ ζάχαρη
βανίλιες
ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κγ κορν φλάουρ

Οδηγίες
1.Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με μίξερ όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά.
2.Όταν το γάλα ζεσταθεί καλά,  παίρνουμε λίγο και το ρίχνουμε στα χτυπημένα υλικά, (κάνουμε όπως και με το αυγολέμονο), ζεσταίνουμε καλά τα υλικά με το γάλα πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά με σύρμα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, δεν περιμένουμε να πήξει η κρέμα .
3.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε δοχείο κατάψυξης. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή,  χτυπάμε κάθε δύο περίπου ώρες να αφρατεψει.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε το φτιάχνουμε το βράδυ και το πρωί το βάζουμε κατάψυξη, οπότε έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας να το χτυπάμε κάθε δυο ώρες. Το χτυπάμε 4 φορές.