ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ
Τι χρειαζόμαστε:
200 γρ νερό
100 γρ βούτυρο ή σπορέλαιο
250 γρ. Αλεύρι
3 αυγά ένα ένα ανακάτεμα
Σιρόπι
500γρ νερό
500γρ ζάχαρη
Πως το κάνουμε:
1. Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό ώσπου να αφομοιωθούν όλα τα υλικά μας καλά.
2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα, δουλεύουμε στο χέρι την ζύμη, έπειτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10λεπτά.
4. Γεμιζουμε με την ζύμη μας ένα κορνέ γαρνιρίσματος (βάζουμε το μεγαλύτερο στόμιο) και αρχίζουμε να ριχνουμε τα τουλουμπάκια μας να τηγανιστούν σε μπολίκο καυτό λάδι.
5. Όταν ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε όπως είναι ζεστά μέσα στο σιρόπι το οποίο έχουμε ήδη ετοιμάσει και έχουμε αφήσει να κρυώσει.
6. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
Είναι σημαντικό το σιρόπι μας να είναι κρύο για να μην μας λαπαδιάσουν τα τουλουμπάκια μας.