Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Λικέρ μελιού


Λικέρ μελιού

Τι χρειαζόμαστε:
470 ml βότκα ή κονιάκ
255 γρ. μέλι
φλούδα από ένα πορτοκάλι
237 ml ζεστό (όχι καυτό) νερό
1 καρφ. γαρύφαλο
2 ξυλάκια κανέλας

Πως το κάνουμε:
Σε γυάλινο βάζο διαλύουμε πολύ καλά το μέλι μας στο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τη βότκα ή το κονιάκ, τα μπαχαρικά μας και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε για 3 εβδομάδες και αν θέλουμε να μην έχει πολύ έντονη τη μυρωδιά του πορτοκαλιού αφαιρούμε τη φλούδα.
Έτοιμο!